Учени доказаха: Българското Черноморие лекува!

Черноморие

Международно експертно проучване с участието и на български учени показва убедително здравословността на българското Черноморие, пише в. „Лечител“.

Например, през летните месеци в повечето дни по нашето крайбрежие организмът е поставен в условията на топлинно равновесие, което се дължи на прохладния морски бриз. Благодарение на неговата циркулация, средната температура на въздуха през юли и август се движи между 21 и 24 градуса по Целзий.

Като духа от морето и носи влага, той прочиства въздуха от прах и микроорганизми и го обогатява с много сьставки на морската вода. Тези топлинни условия на морския бряг са подходящи за хора със заболявания на сърдечно-съдовата система, с нарушенаобмяна на веществата, хронични белодробни заболявания, неврози и други.

Българското черноморско крайбрежие е характерно с многото си слънчеви дни. Годишно слънчевото греене е около 2300-2400 часа от май до октомври. Голямо предимство на Черноморската вода е, че е с по-малка соленост – до 1,73%, докато в Средиземно море е 3,6%.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×