Чудото се случи! В България най-сетне ще има хипермаркет, в който ще се продават български стоки

хипермаркет

хипермаркет
Чудото се случи! В България най-сетне ще има хипермаркет, който ще се продават български стоки!

Първи български хипермаркет на малките и средни производители в България, непредставени в търговските вериги – такъв ще се появи до средата на октомври в софийския „България мол“, става ясно от съобщение на управителя на „Вердон инвест“ ООД Александър Викилев, до български производители.

„В България се произвежда всичко. Има много качествени продукти, които остават непознати за българските потребителите, защото производителите нямат достъп до веригите и често директно ги изнасят“, казва Викилев, цитиран от regal.bg. „На три фирми, към които сме се обърнали, две и половина прегръщат идеята“, казва той.

Ръководството на мола се отнася много положително към инициативата, подкрепя я и са склонни на взаимоизгодни условия. В партньорство с мола ще бъдат осъществявани рекламните кампании на българския хипермаркет и на събитията в него. Той ще помага за концепцията и за развитието. Логото с името на проекта (засега търговска тайна) ще стои на фасадата и пр.

Магазинът ще е с търговска площ 4173 кв.м и с допълнително изградени камери, складови помещения и всичко необходимо. „Срещу 120 лева на кв.м. с ДДС всеки един производител да може да наеме необходимата му търговска площ. Цената включва наем, тока, заплати, реклама, режийни разходи и др.“, казва Викилев и уточнява, че това е себестойността на площите.

Стоките ще бъдат групирани по категории. Портфолиото на всеки производител ще бъде изложено блоково на регалите. Ще се допуска и поставянето на фирмени витрини и щандове при съответния наем.

„Хипермаркетът може да бъде позициониран като голям хранителен аукцион с изключително голямо продуктово предлагане на качествени храни, директно от производителите“, уточнява още Викилев, който освен това има и фирма за внос на електромобили.

„Ние не предлагаме на клиента нещо на безценица, а нещо качествено“, добавя той. Но пояснява, че понеже производителите ще доставят директно, цените би трябвало да са с между 15 и 20% по-ниски, отколкото ако минават през посредник.

Акцент ще са млечните, месните продукти, вината, плодовете и зеленчуците, но се търси „асортиментно да превъзхождаме всеки един обект в границите на София“.
В магазина ще има пекарна, топла витрина, предлагаща „ресторантска храна на магазинни цени“. В него ще се тестват различни нови концепции – например в предлагането на безалкохолни напитки. Сред идеите е също така да има каса за майки с деца, на която да не бъдат излагани импулсни продукти, онлайн магазин с прозрачни цени и пр.

Ще има перманентни дегустации, които ще са безплатни за производителите, но ще стават по предварителен план.

Викилев оценява много високо локацията на мола като разположен в район, в който живеят 200 000 млади и платежоспособни хора. Чрез тематични уикендови фестивали на храните обаче ще бъдат привличани клиенти от цяла София за седмично пазаруване.
×