Защо българите ходят на море с чесън в куфара?

Simeon Simeonov photography
С настъпването на топлите месеци, започват и плановете за дългоочакваните пролетни и летни почивки.

За да можем да им се насладим, трябва да сме подготвени за всичко, което едно пътуване може да ни поднесе или иначе казано да вземем всички мерки, с които да си гарантираме безпроблемен престой.

Най-голямата виртуална общност Kaymu дава съвети за всички неща, които трябва да вземем с нас, за да не се превърне почивката ни в ад.

littlebg.com

chavdarchernev.com
Ваканция в планината

Дебели дрехи

Независимо, че сме планували ваканция през пролетните или летни месеци не подценявайте планината. Тя може да се превърне в истински студен зимен ад, ако забравим да сложим в куфара дебели дрехи, чорапи, панталони, дори и пуловер. Не забравяйте и добрата екипировка, която включва планинарски обувки, с подходящ грайфер.

Сигнална ракета

Ако сте почитатели на екстремните разходки или катерения, имайте предвид, че вероятността да се загубите, ако не сте опитен планинар е твърде голяма. Винаги имайте под ръка уред за сигнализиране на локацията ви и добре зареден телефон. Не забравяйте и компас.

Алкохол

Времето в планината е много коварно и би могло да ви изненада неприятно. В случай на внезапно разваляне и като превенция от изтиване, винаги носете 100 грама твърд алкохол.

littlebg.com
Ваканция на море

Чесън

Бъдете спокойни, няма да го хапвате нито да подправяте таратора. Чесънът може да се окаже животоспасяващ, в случай на ужилване от оса.Те са много коварни през топлите месеци.

Противоалергичен медикамент

Точно когато най-малко предполагате, в следствие на нещо, което сте консумирали или от съчетаването на слънце и вода бихте могли да получите алергична реакция.

Антикомарин

Задължителен, ако обичате да спите на отворен прозорец или да седите до късно по ресторанти и заведения

Контрацептив

Лято, море, алкохол, приятни хора, всичко това в комбинация и без контрацептив, определено би превърнало почивката ви в ад. За това бъдете предпазливи и се забавлявайте неограничено, но внимателно.

море

wikipedia