Начало BG бизнес Българска компания приема плащания с биткойни

Българска компания приема плащания с биткойни

от LittleBG
0 Коментар

Българската IoT (Internet of Things) компания Алтерко Роботикс от днес приема плащания с криптовалутите биткойн, биткойн кеш или лайткойн .

Детският часовник MyKi и продуктите Shelly за автоматизация на дома вече могат да бъдат закупени с този метод на плащане, съобщиха от компанията.

Въвеждането на иновативния метод за плащане се очаква да спомогне допълнително за глобалния подем на Алтерко Роботикс. През последните два месеца на 2017 г. компанията завоюва нови пазари със своя топ продукт – детския часовник MyKi. Към момента часовникът се предлага на над 60 пазара, сред които са Австрия, Дания, Южна Африка, Румъния и Латвия.

Сред останалите топ продукти на компанията са продуктовата линия Shelly, която включва четири вида умни устройства – умната крушка Shelly Bulb, умният контакт Shelly Plug, първото Wi-Fi реле в света по своите възможности Shelly 4Pro, пригодено за вграждане директно в електрическо табло и най-малкото 2-канално Wi-Fi реле Shelly 2, което позволява измерване на консумацията на енергия.

„Като иновативна компания ние вече предлагаме на нашите клиенти и иновативен начин на плащане. Това ще ни осигури възможност да получаваме поръчки от цял свят без необходимост цената да се конвертира в евро или долари“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. Компанията става една от първите IoT компании в България, въвели плащане с криптовалути.

Все повече уебсайтове въвеждат криптовалутите като разменна финансова единица за стоки и услуги. Стойността на някои от тях регистрира ръст от над 10 000% през последните месеци. Бързината и сигурността на плащането са изключително високи, което е причина за големия потребителски интерес към тях, както и една от причините за решението на Алтерко Роботикс да започне да приема плащания с криптовалута.

Печели пари през свободното време
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност