Българска компания приема плащания с биткойни

Алтерко Роботикс

Българската IoT (Internet of Things) компания Алтерко Роботикс от днес приема плащания с криптовалутите биткойн, биткойн кеш или лайткойн .

Детският часовник MyKi и продуктите Shelly за автоматизация на дома вече могат да бъдат закупени с този метод на плащане, съобщиха от компанията.

Въвеждането на иновативния метод за плащане се очаква да спомогне допълнително за глобалния подем на Алтерко Роботикс. През последните два месеца на 2017 г. компанията завоюва нови пазари със своя топ продукт – детския часовник MyKi. Към момента часовникът се предлага на над 60 пазара, сред които са Австрия, Дания, Южна Африка, Румъния и Латвия.

Сред останалите топ продукти на компанията са продуктовата линия Shelly, която включва четири вида умни устройства – умната крушка Shelly Bulb, умният контакт Shelly Plug, първото Wi-Fi реле в света по своите възможности Shelly 4Pro, пригодено за вграждане директно в електрическо табло и най-малкото 2-канално Wi-Fi реле Shelly 2, което позволява измерване на консумацията на енергия.

„Като иновативна компания ние вече предлагаме на нашите клиенти и иновативен начин на плащане. Това ще ни осигури възможност да получаваме поръчки от цял свят без необходимост цената да се конвертира в евро или долари“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. Компанията става една от първите IoT компании в България, въвели плащане с криптовалути.

Все повече уебсайтове въвеждат криптовалутите като разменна финансова единица за стоки и услуги. Стойността на някои от тях регистрира ръст от над 10 000% през последните месеци. Бързината и сигурността на плащането са изключително високи, което е причина за големия потребителски интерес към тях, както и една от причините за решението на Алтерко Роботикс да започне да приема плащания с криптовалута.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.