Българска онлайн платформа в помощ на Берлинале 2017

Берлинале 2017

Oнлайн платформата CastFolio.eu, разработена от Николай Михайлов, София Василева и Деян Янков, направи своя международен дебют по време на тазгодишното издание на кинофестивала Берлинале 2017.Целта на платформата е да облекчи комуникацията в индустрията и да съкрати времето за търсене на нужните ресурси за реализацията на проекти, както и да даде възможност да бъдат открити нови таланти.

Мрежата CastFolio позволява локално търсене в реално време на услуги, таланти и екипи със специфични умения и опит във всички сфери от развлекателната индустриякино, телевизонни и театрални продукции, рекламни кампании, гейминг проекти и други.

Компаниите от сектора ще могат да представят своите услуги, кастинги и работни обяви за отделни проекти, а потребителите на платформата, които кандидатстват за някоя от обявените възможности за изява, автоматично получават информация за развитието й, като в същото време ще могат да дават и оценка за нейните автори.

В момента CastFolio функционира тестово на английски език, като през март т.г. ще бъде представена официално и на български.

Очаква се до няколко месеца платформата да предложи допълнителни езикови версии, система за sms известяване и мобилно приложение.

Екипът на CastFolio.eu

Берлинале 2017 Николай Михайлов e един от основателите и главен редактор на мрежата за дизайнери CGArt.eu.

От 1998 г. работи като аниматор, режисьор, продуцент и визуализатор на рекламни, архитектурни, телевизионни, кино и уеб проекти. Завършва Анимационно кино в Нов български университет, гр. София, след което преподава в Университета по архитектура, строителство и геодезия и Националната художествена академия в гр. София и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Николай е член на журито на форума „Компютърно пространство(www.computerspace.org) – едно от най-мащабните събития за компютърно изкуство в Югоизточна Европа.

Берлинале 2017

София Василева е професионална актриса и кастинг режисьор.

Натрупва опит в национални телевизии като водещ на предавания. Участва като изпълнителен продуцент и кастинг режисьор в проекти на SIF 309 Film Music, Bul Cast Agency, Old School Productions.

Работила е като асистент режисьор и редактор в Global Vision Media.

София е следвала „Анимация“ в Нов български университет в гр. София и е специализирала актьорско майсторство в Royal Central School of Speech and Drama, Лондон.

Берлинале 2017Деян Янков се занимава с музика и дигитални изкуства още от ученическите си години.

Той е основател и директор на младежката фондация Тротоара, чиято цел е да създаде подходящи условия за творчество и изява на младите хора, като ги насърчи да изградят и развият своите културни, духовни, интелектуални и национални ценности, да усъвършенстват своите умения и да придобият нови.

От 5 години ръководи Orpheus Media – компания, специализирана в креативни решения за уеб приложения и програмиране.
Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.