За първи път в историята на родното джудо: българин стана световен шампион

judoinside.com

judoinside.com

За първи път в историята на родното джудо, българин стана световен шампион.

Състезателят на спортен клуб „Левски“ – Денислав Иванов завоюва шест убедителни победи на татамито в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево.

На финала в кат. до 55 кг, той победи азербайджанеца Тофик Мамдов с чиста победа „ипон“. Преди това в полуфиналите Денислав Иванов се справи и с представителя на Русия Хамзат Ахмаров, а Мамадов пребори Ренан Торес (Бра). Именно руснакът Ахмадов стигна до единия бронзов медал, а другият отиде за Вано Хубашвили (Груз).

Световният форум за кадети се проведе от пети до девети август. Само преди месец Денислав Иванов стана европейски шампион в зала „Арена Армеец“ в София. Той е изключителен талант и държавен шампион за всички възрастови групи за 2015 година – включително и за мъже в категория до 60 килограма.

Иванов завоюва седмо място на европейска купа за мъже, която е олимпийска квалификация. На възпитаника на треньора Емил Дамянов му предстои участие в европейското първенство в Австрия и световно първенство в Абу Даби за младежи тази година.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.