Български учени откриха нещо уникално за формите

YouTube

YouTube
Български учени откриха нещо уникално за формите. Заедно с британски учени, българите са открили, че мастни капки сформират осмоъгълници, триъгълници и други не толкова природни форми, когато бъдат бавно замразени, докато са в сапунен разтвор.

Отгоре на всичко, те се връщат в първоначалната си форма, ако се разтопят.

Резултатите са странни – това са неорганични химикали, приемащи изкуствени форми по начин, характерен за живата природа, става ясно от опитите на учените, публикувани в Engadget.

Изследването е все още в ранен стадий, но приложенията му са огромни. Ако учените открият начин да произвеждат определени форми и възможност те да се запазят, могат да се произведат изменящи формата си материали с променящи се качества.

Така, огъващите се устройства може да се окажат първата стъпка към джаджите, които се нагласят според нуждите на потребителя.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.