Българчета, които носят фолклора и на бала!

На етно стила и фолклорните мотиви заложи при избора си на рокля за изпращането в училище абитуриентката Виолета Ненова от Пазарджик. Младата дама се появи в красив бял модел с пафти и червено-златни шевици. Тя съчета в себе си облика на нестинарката.

Нося фолклора в сърцето си и това повлия на избора ми на рокля за изпращането, разкри зрелостничката на Математическата гимназия „Константин Величков“.
Тоалетът е ушит по поръчка. Дело е на дизайнерката Симона Петкова. Видях в интернет снимка на момиче с подобна рокля и идеята много ми допадна. Реших, че искам да покажа какво нося в сърцето си, а именно любовта към фолклора, разказва Виолета. Момичето се занимава с народни танци от 12 години, а сега е в Танцова формация „Тракийски дар“, пише „Марица“.

Абитуриентката не крие, че е получила много похвали за избора си. Визията й определено я откроила по време на изпращането в гимназията. Получих много поздравления. Самата аз бях безкрайно щастлива да нося такава рокля на толкова важен за мен ден, допълва Виолета. Признава, че имала огромно желание и балната й рокля да бъде с етно мотиви, но първо, че вече нямало да има същия ефект, второ, че трудно би съчетала строго официалната визия с елементите на народната носия.

Във фолклорен стил бяха и учениците от 12а клас от Езикова гимназия „Пейо Яворов“, гр. Силистра. Младежите смаяха света на изпращането на випуска.бал бал бал

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×