Немски завод покани абитуриенти на работа

„90% от управляващия ни персонал първо са работили в производството. Този факт е показателен за кариерното развитие, което може да имате при нас“.
С тези думи Красен Кръстев, управител на „Мекалит България“ ЕООД, покани завършващите тази година момчета и момичета да постъпят на работа в немския завод, разположен в зона „Куклен“, част от „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/.

70 абитуриенти от 3 професионални гимназии – ПГ по машиностроене – Пловдив, ПГ „Цар Иван Асен II“ – Асеновград и ПГ по селско стопанство – Куклен, разгледаха производствената база в днешния „Ден на отворените врати“ .

„Много е подредено и чисто, но най-силно впечатление ни направи, че основната част от производството е роботизирана и реално работата тук е лека“, споделиха Божан Ламбрев, Илия Недев и Никола Борджиев от асеновградската гимназия.

Според тях за всички ученици ще е добре ако практическите обучения се провеждат в такива заводи, защото се добива реална представа за евентуалната бъдеща работа.

„В рамките на 3 седмици това е втората фирма, която отваря врати за нашите ученици. Първо беше турската „Техно Акташ“ АД, а сега немската „Мекалит България“, подчерта началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова.

„Така младите хора разпознават фирмите, а и вече коментират и сравняват различните условия на труд. Опознаването на място, добиването на информация от първоизточника, прави професионалния избор по-лесен“, бе категорична Киркова. Тя благодари на екипа на „Клъстер Тракия икономическа зона“ за реализирането на инициативата „Ден на отворените врати“ в заводите.

„Това е един от начините да покажем съвременното и модерно лице на българската индустрия. 140 предприятия в „Тракия икономическа зона“ ви очакват, трябва да знаете, че имате възможност за успешна индустриална кариера в родината“, заяви пред зрелостниците Катя Стайкова, административен директор на клъстера. Тя напомни, че ТИЗ не само непрекъснато привлича нови инвеститори, но и инвестиралите вече тук разширяват производството си.

Като „Мекалит България“, която през 2012 г. започна производство на пластмасови модули и части като доставчик на световните производители на бяла техника, а от миналата година вече навлезе и в производството на детайли за автомобилостроенето. Фирмата е доставчик на поддоставчик на „Мерцедес“, например, за части на климатроници.„Поради новото производство сме планирали до края на годината увеличение на персонала с 15 процента, в момента тук работят 90 души“, обясни Кръстев. Той подчерта, че фирмата постоянно усъвършенства програмите за обучение и развива социалните пакети, които се изразяват в различни видове бонуси към заплатата.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×