Българчета шашнаха Лондон на Олимпиада по британски английски

littlebg.com, Лондон

wikipedia
Български деца постигнаха успех в Лондон. Учениците от българското училище „Българско школо“ в София достигнаха до финалите на Олимпиадата по британски английски в столицата, информира Българският културен институт в Лондон.

Българчетата участваха в състезание за деца от 12 до 16-годишна възраст. Те мериха сили с още 1500 ученици от 12 държави, сред които Мексико, Колумбия, Русия, Венецуела, Перу, Чили, Бразилия, Панама, Испания, Монголия и България.

Класирането за финалите на българските ученици е изключително и поради факта, че те бяха едни от най-малките участници – едва на 11 години. Темата, обединяваща различните раздели на състезанието през тази година, бе „Разрешаване на конфликти“.
В регламента бе предвидено представяне на театрална пиеса, презентация, правопис, както и изготвяне на цялостен финален проект, ориентиран около основната тема. На церемонията по награждаването в Лондон, организаторите отправиха специална покана към Български културен институт Лондон и Българското посолство в Лондон, които да участват като специални гости на финалния ден.

Представители на двете институции поздравиха българския отбор, като отчетоха високото постижение на българските ученици предвид голямата конкуренция и важността на междукултурния обмен по време на подобен род състезания.

Българско училище се класира за втори път на финалите на Олимпиадата по британски английски. През тази година нашата страна бе и първата от ЕС, която взима участие в престижната надпревара.
×