Пианисти зарязаха Америка, за да правят хляб в Хасково

 

littlebg.com

ТВ7Семейство млади българи се отказаха от американската мечта заради България. Мария и Делчо Вълкови са музиканти от Хасково, но избрали Хасково пред Америка. Имат пекарна в града, където продават хляб.

Двамата пианисти зарязват Америка преди 2 г. Връща ги носталгията. „Прекрасна природа има в Америка, но е друго да живееш там. Но нашето място не беше там, а в България“, разказва Делчо пред TV7.

Започват да се занимават с хлебарство случайно – запознавайки се с майстор на ръчен хляб в Пловдив. Мария и Делчо решават да изучат пекарския занаят при Георги Левтеров по-скоро на шега.

„В началото беше по-трудно, изискваше време, усилия, докато усвоиш тънкостите на занаята. И след около четири месеца курс при нашия преподавател решихме да отворим пекарна“, споделя Делчо.

Избират Хасково, защото това е родният град на Делчо. До този момент тук никой не се е занимавал с подобен бизнес. И Мария, и Делчо с решителност поемат риска.

Сега вече правят над 100 вида хляб. А по Великден – и козунаци.

Малка пекарна, много брашно, още повече месене и един добър тандем. Оказва се, е може би това е тайната на една американска мечта, постигната в България, където си си у дома. Или поне това е рецептата на Мария и Делчо… за момента.Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×