Българи изработват пиана за австрийска фирма

пиана FEURICH

Българи произвеждат пиана в България.

Моделите пиана FEURICH Mod. 123 – Europe, FEURICH Mod. 120 – Bulgaria; FEURICH Mod. 110 – Bulgaria се произвеждат у нас. Едно такова пиано е изложено на главния вход на зала „Универсиада”, където се провежда десетото поредно издание на изложение „Златен лъв”, съобщава БГНЕС.

В България се произвеждат: мебелната част на пианото, металната рамка, система-педали и цялата корпусна част. Някои монтажни операции също се извършват у нас.
След успешно преминаване на окончателната контрола, пианото се опакова, за да бъде реализирано на българския пазар или транспортирано извън нейните граници. В България почнахме през лятото на миналата година с първите крачки, проектът е в доста начален етап, каза Емил Димитров от австрийската фирма FEURICH.
Музикалните инструменти също ще се продават и в България, но голяма част от тях са за Европа, Америка, за Китай. Емил Димитров уточнява, че в миналото у нас се е произвеждало пиано „Орфей”. „Но много малко знам като история за него и бих се радвал да направим нещо тук в България”, каза той.

Това е една от най-големите фирми в Европа, може би и в света, обясни бившият дългогодишен директор на НДК и почетен председател на Съюз „Произведено в България” Христо Друмев. Той е категоричен, че интересът на българина към българското се увеличава.

пиана

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.