Начало Новини Българи трансформират фасадите на най-известните сгради в Берлин

Българи трансформират фасадите на най-известните сгради в Берлин

0 Коментар

С впечатляващи 3D mapping проекции, част от престижния „Фестивал на светлините“ в Берлин, българи ще преобразят емблематичната за берлинчани 368-метрова телевизионна кула, Бранденбургската врата и Германския исторически музей.

В дните между 5 – 14 октомври централната част на германската столица ще бъде преобразена от 150 3D mapping продукции, а три от най-емблематичните сгради в града ще бъдат трансформирани именно от българи.

Това са членовете на единственото креативно студио, с три светлинни спектакъла в рамките на „Фестивал на светлините“ 2018 г. Те ще красят фасадите на Бранденбургската врата, телевизионната кула и Германския исторически музей.

 

Фестивал на светлините

Единственото 3D mapping шоу, което ще промени облика на Бранденбургската врата в града, ще бъде дело на талантливите българи

То ще превърне красивия монумент в портал, свързващ световните култури чрез музика, изкуство, архитектура и природа от целия свят. Пътешествието из цялата планета ще бъде посветено на многоликостта Берлин.

За участие в специална категория „Нека да създадем по-добро бъдеще“ са поканени 18 студиа от седем европейски държави, а сред финалистите се нарежда и българите, които ще представят Германия и България. Седемте финалиста ще представят творбите си върху 368-метровата телевизионна кула, която е и най-високата свободностояща структура в града. Светлинните шоу продукции ще бъдат показвани по време на целия фестивал, а победителите ще станат ясни след гласуване на жури и публика, което ще е отворено след 5-ти октомври.

3D mapping продукциите на всички класирали се за финал студиа могат да бъдат видени на festival-of-lights.de/en/finalists-special-award-tv-tower.

 

Фестивал на светлините

Фестивал на светлините

Българите са избрани да създадат и специална продукция, по случай седемдесетата годишнина от създаването на Израел. Светлинният спектакъл ще се появи на 300-годишната фасада на най-важната съществуваща барокова сграда в Берлин – Германския исторически музей и ще разкрие пред зрителите богатата култура, история и изкуство на страната.

„Фестивал на светлините“, Берлин, е един от най-известните фестивали за светлинно шоу в света. Традиционно той се провежда през октомври, като за 14-та поредна година превръща най-известните исторически забележителности, монументи, улици и площади в германската столица в огромна светлинна инсталация.

Печели пари през свободното време
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност