Българин направи шоколад с таен код на младостта

шоколад

Известният български топ модел Александър Андонов, който от години живее в Ню Йорк, се завърна в родината в ново амплоа, като изготвя здравословен и подмладяващ шоколад по своя рецепта, разкрива самият той пред в. „Труд“.

Той е експериментирал дълго време в Щатите, докато открие точната формула за какаовото изкушение. Признава, че сътворил рецептата както за хората, така и заради себе си, защото обожава шоколад и предпочита да яде такъв, който е полезен за здравето.
Александър обича да организира шоколадови партита за свои приятели у дома си, където събира отзиви за своите какаови изкушения, преди да започне да ги произвежда по-масово.

Носителят на титлата „Бест модел“ е много информиран за ползата от суперхраните и дори е открил код на младостта, базиран на такива продукти, и го включва в своите шоколади, но го държи в тайна. Все пак той издава, че една част от съставките са боровинки, малини и арония, които са силни антиоксиданти.

„В шоколада, който купуваме, има много химия и вредни съставки. В Америка дори позволяват на производителите да вкарват генномодифицирана съставка – над 90 процента от соята е такава, а те слагат соев лецитин в много продукти, но не отбелязват това на етикетите, затова спрях да ям купен шоколад – рискът е голям“, признава красавецът. Той съветва хората винаги да четат състава на храните, преди да си ги купят. Смята, че те едва ли биха хапнали от повечето „вкуснотии“ по рафтовете, ако обръщат внимание на съдържанието им.

Според него не само у нас, а и в чужбина потребителите масово са здравословно неориентирани, затова той е направил сайт, където публикува полезна за здравето информация.

Сред суперхраните, които Сашо препоръчва, са хималайската смола, мумийо, годжи бери, асаи бери (плод на палмово дърво, което бразилците наричат дървото на живота – б.а.), чия, джинджифил, боровинки и др. Те повишават имунитета, детоксикират, заздравяват, зареждат с антиоксиданти организма и са превенция срещу болестите.

Александър се е убедил в полезните свойства и на отварата от билката бабини зъби, защото тя съдържа вещество, което дава сила на мъжете, а при жените регулира хормоните. Самият той често взема мумийо, за което споделя, че освен другите му качества повишава и либидото при мъжете. През деня пие пресни сокове, които подмладяват и подсилват организма. От любимия си автор Рудолф Щайнер е възприел идеята за биодинамичното земеделие, където растенията се отглеждат, без да се третират с химикали. Торят само с животинска тор и се отглеждат в зависимост от корелацията на звездите.

Моделът, който работи и като брокер, признава, че от четири години не консумира месо, в това число и сандвичи от заведенията за бързо хранене. Той го замества с пъстърва и дива сьомга. Според него прясната риба трябва да се взема от свободни води, защото иначе риби, отглеждани във ферми, масово се инжектират с цвят в месото и рибата се храни изкуствено. Този деликатес обаче не е за хора, които не разполагат с много финанси. Според наблюденията му храните в биомагазините в България са в пъти по-високи от тези в Щатите и му е трудно да проумее защо това е така.

20-2

Сашо признава, че вече е спрял да се занимава с мода и се е отдал изцяло на недвижимите имоти, защото по думите му моделството е лигава работа, а в имотите има повече пари. Докато е в София, той продължава да се занимава и с този бизнес, но дистанционно, защото вече повече от 10 години работи в тази област с успех в Америка и не иска да я загърбва.

Сред клиентите му има една носителка на титлата „Мис Америка“, както и лекари и кинезитерапевти, чиито годишен доход надхвърля 1 милион долара. Атрактивният брюнет дори бил избиран за брокер №1, за което получавал и бонуси. Много други българи също се занимават с недвижими имоти в Америка, защото според Андонов нашенците са хитри и комбинативни и тази работа им се удава.

В Щатите имал и предложения да се занимава с музика, защото открили прилика между него и Елвис Пресли, но той отказал да бъде имитатор. Признава си, че често  ставал обект на интерес от страна на нежния пол и жените в Америка били свикнали те да правят първата крачка към обекта на чувствата си. В момента сърцето на Сашо обаче е свободно, след като се раздели със съпругата си, която също е българка. Той обаче е романтик, пише стихове и вярва, че ще срещне голямата любов.

В голямата ябълка Александър се е засичал с красавици като Ума Търман, Анджелина Джоли и Лив Тайлър, но продължава да смята, че българките са сред най-привлекателните жени. Вече се замисля да се завърне постоянно в родината ни, но все още не е взел категорично решение.

Една от мислите, от които Сашо се ръководи в живота си, е на Махатма Ганди: „Поддържай мислите си позитивни, защото мислите ти се превръщат в твои думи. Поддържай думите си позитивни, защото думите ти се превръщат в твое поведение. Поддържай поведението си позитивно, защото поведението ти се превръща в твои навици. Поддържай навиците си позитивни, защото навиците ти се превръщат в твои ценности. Поддържай ценностите си позитивни, защото ценностите ти се превръщат в твоя съдба.“

шоколад

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.