Българите в чужбина искат да гласуват електронно

ua-bg.com

ua-bg.comБългарите в чужбина са категорични – в България трябва да се гласува електронно по време на избори и референдуми. Това показват окончателните данни на Централната избирателна комисия (ЦИК).

92.12% от гласувалите на националния референдум извън страната са отговори с „Да“. Резултатите от национален референдум за извън страната са публикувани на сайта на ЦИК, като данните са към 05:30 на 27 октомври 2015 г.

Само 7.88% от българите в чужбина не искат да се гласува електронно, показват още резултати от референдум при обработени 100.00% СИК протоколи.

Преминаването на границата от 20% активност обаче дава възможността референдумът да бъде внесен за гласуване в НС и депутатите да решат дали да въведат електронното гласуване като опция.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.