Българка е сред най-твърдите жени в света

в. "Република"

в. „Република“

Българката Радослава Петрова е основателка на първия женски кооператив за риболов в Италия. Пловдивчанката се нареди сред най-твърдите и силни жени за 2015 г., пише в. „24 часа“.

Класацията, включваща 25 смели дами от цял свят, е на женското издание на в. „Република“.

Радослава е шеф на кооператива „Био е маре“ от Карара, област Тоскана, в който влизат още няколко жени, които се занимават с целия цикъл – от улова до преработката на риба. Миналото лято те бяха поканени в Турция, за да предадат опита си на местните рибари.

Аргумент за избирането на Радослава и на другите дами според „Република“ е, че става въпрос за твърди жени, които правят големи неща, „за обикновени жени, каквито можем да бъдем всички ние, но които са успели да постигнат неща, с които са се отличили сред останалите на работното място, в квартала, в града, в обществото“.

Компания на Радослава прави и италианската астронавтка Саманта Кристофорети, която постигна европейски рекорд за жени за най-дълъг престой в Космоса.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.