Българка се състезава в световен конкурс с „Щастливеца“

arch2o.com

arch2o.com

Българката Елизабет Ерменкова се класира в конкурса ARCH2O Students Week. Това е състезание за студенти по архитектура по цял свят. В ARCH2O Students Week 8 участват общо 3000 студенти с 1153 проекта от 32 държави по света.

Сред 30-те номинирани финалисти е и проектът на Елизабет. Тя се представя със своята идея за планински хотел „Щастливеца“.

Архитектурна концепция, ниво на креативност, качество на представянето – това оценява журито, оценяващо проектите в конкурса.

За да продължи Елизабет Ерменкова, трябва да събере достатъчно гласа в онлайн гласуването. По този начин ще се излъчат и петимата финалисти, които ще получат сертификат.

Гласуването ще продължи до 30 октомври 2015 г. Всеки може да дадете своя глас за българката тук.

Пред Economic.bg Елизабет Ерменкова коментира, че в момента има проблем със системата за гласуване за проектите и гласовете не се отчитат.

Организаторите работят върху проблема и ще го отстранят възможно най-скоро, като гласуването ще бъде удължено до 9 ноември 2015 г.

Проектът на Елизабет Ерменкова представлява развитие на мястото на стария хотел „Щастливеца“. Той е разположен на северния склон на Витоша. През ноември 2007 г. хотелът е взривен и оттогава теренът остава празен и неизползваем.

Идейният проект предлага изграждането на нов хотел, който да замени стария, запазвайки въздействащото наименование „Щастливеца“ в превод „The Lucky One“, кръстен на българския писател и страстен пътешественик Алеко Константинов, с псевдоним „Щастливеца“.

Дизайнът представлява сграда с кристални форми, разположена сред характерните за района каменни реки.

Изградена е функционално-съобразена вътрешна структура, остенена с кристални форми, съдържащи ребра, рогове и стени.

Кристалните форми са врязани в плътен обем, който напомня на характерните за района каменни реки.

Идеята е изграждането на атрактивна визия за планинския 5-звезден хотел „Щастливеца“.

Сградата е разделена на две части не само визуално, но и функционално. Ресторант и хотелски стаи с изглед към града или боровите гори на Витоша. Капацитетът на хотела е 88 души (39 стаи и апартаменти).

Основана през 2012 г., Arch2O стартира с една проста концепция – създаване на платформа за сътрудничество между креативни хора от цял свят, които да покажат най-доброто от света на архитектурата, дизайнът и арт проектите от цял свят. Тяхната мисия е „Мисли извън кутията“.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.