Superbrands наградиха Димитър Бербатов и Йордан Камджалов

Superbrands Bulgaria

Superbrands Bulgaria

Димитър Бербатов и Йордан Камджалов си тръгнаха с почетни награди от глобалната организация Superbrands. На бляскава церемония за пети пореден път Superbrands раздаде своите наградите на най-силните потребителски и бизнес марки на българския пазар.

За първи път у нас световната брандинг организация връчи почетни награди. Футболистът Димитър Бербатов взе почетната статуетка за принос в промоцията на бранда България по света, както и за своята отдаденост към подкрепата на млади таланти чрез основаната от него фондация.

Диригентът Йордан Камджалов пък взе почетен приз за принос в промоцията на българската култура по света и за активната дейност на своята фондация.

Двете почетни награди се учредяват по повод на трите юбилея, които отбелязва тазгодишната програма – 20 години от основаването на Superbrands International във Великобритания, 10 години от присъединяването на България към световната брандинг организация и 5-о издание за България.

Superbrands Bulgaria

Superbrands Bulgaria

На церемонията бяха наградени и най-силната глобална марка в България – Google, и най-силният локален бранд – bTV. Te бяха отличени в резултат на независимото проучване на потребителския сегмент на българския пазар, което бе проведено за пети път у нас с партньорството на водещия институт за пазарни изследвания GfK България.

Методиката на подбор и оценяване на брандовете е универсална за всички 88 страни, реализиращи програмата Superbrands. Селективният процес се осъществява на два етапа: чрез конфиденциално гласуване на членовете на независимото експертно жури – Борда на Superbrands Bulgaria, и чрез национално гласуване на потребителите в интернет.

Superbrands Bulgaria

Superbrands Bulgaria

Това дава възможност експертното мнение да се разгледа успоредно с мнението на потребителите. В процеса на оценяване експертите и потребителите се ръководят от дефиницията и критериите на световната организация за Superbrands – марка, която трябва да демонстрира:

Качество: Символизира ли марката качеството на предлаганите продукти или услуги?

Надеждност: Ползва ли се с доверие брандът, поддържа ли висок стандарт на продуктите или услугите?

Различие: Добре ли е позната марката в своя сектор? Успешно ли се разграничава от конкурентите си?

Притежава ли индивидуалност и ценности, които я правят уникална на пазара?

Глобалната организация Superbrands предоставя право на квалифицираните марки да участват в официалното издание за България за 2015–2016 г., както и да използват специалния символ на Superbrands в своите маркетингови комуникации, за да покажат на потребителите и на партньорите си постигнатото високо признание за отличен брандинг.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×