Български лек: Чеснова вода срещу високо кръвно

littlebg.com

БНТ
Искате да свалите високото кръвно налягане, но не знаете как? Предлагаме ви една рецепта с чай от лук и чеснова вода.

Високото кръвно налягане засяга все по-млади хора. Според статистиката всяка шеста жена след 30-та година страда от хипертония. Едни от най-силните природни средства за нормализиране на кръвното налягане са лукът и чесънът.

За да приготвите чай от лук, залейте 1 супена лъжица наситнени люспи от лук с 1 чаена чаша вряла вода и запарете. Сместа престоява цяла нощ. На следващата сутрин прецедете чая и го изпийте на гладно.

Чесновата вода също понижава трайно високото кръвно налягане, съобщава БНТ.
Приготвя се като смелите на каша 2 големи скилиди чесън и към тях прибавяте 80 грама нерафинирана захар. Залейте сместа с 2 пълни чаени чаши гореща вода и оставете да престои на топло място за 6 часа, като от време на време разбърквате. Накрая прецедете и пийте от чесновата вода по 2 чаени лъжички преди всяко ядене.
×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.