Димитър Саватинов: Треньорът ми не ми дава да ям пица и хамбургери

Саватинов
Той тежи 150 кг. Може да пренесе 700 кг на разстояние 3 метра, а наскоро постави световен рекорд като вдигнай най-тежкия дъмбел – 141 кг, с една ръка. Той е най-силният мъж в Америка и носи гордо българското име Димитър.

„Състезанието мина доста добре, имаше добри атлети, които показаха силни резултати. Прибрах се за това състезание, посветено на моето име – Европейски шампионат за купата на Димитър Саватинов в Гоце Делчев. Затова нямаше как да не пристигна“, обясни българинът в ефира на бТВ.

Най-силният мъж в Америка си спомня, че е имал контузия наскоро, което е възпрепятствало успех в последното му състезание. „Ако изляза навънка и стана строител, също ще имам контузии“, отговори на въпроса Димитър Саватинов дали се притеснява от контузиите върху здравето си.

Запитан какви са лишенията, които си налага, Димитър Саватинов призна, че това е от страна на треньора му, който не му дава да яде пици и хамбургери. Менюто на най-силния мъж в Америка включва основно пилешки и телешко, ориз и картофи – „това е основната ми храна, с която се храня“, обясни Саватинов.

А какво казва Арнолд Шваценегер за него и какво направи Димитър Саватинов на живо в студиото на бТВ с участието на Александър Кадиев, може да прочетете в BGLion.com.

Саватинов

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×