Българка, която прави рокли от вестници – най-добър моделиер в света!

моделиер

Български дизайнер бе излъчен за най-добър моделиер на световната модна сцена. Става въпрос за годишното традиционно събитие Vienna Fashion night, което се провежда в Австрия. Нашенката, която се окичи с приза, е Анелия Пешева.

Преди да получи престижното отличие, Анелия показала предложенията си за сезон есен-зима 2016-2017 г. Колекцията “Космофолк” съдържа етномотиви, каквато ще бъде и световната тенденция за предстоящите студени дни. Дефилето било открито с парче на българския музикант Котарашки, в което звучат фолклорни мотиви.

Анелия Пешев от дете живее във Виена, години наред е сред най-популярните модели там, а след това започва да създава собствени колекции. С нейни тоалети се обличат много австрийски знаменитости, неотдавна клиентка ѝ стана и дъщерята на Дейвид Хаселхоф – Хейли.

Участвала е в ревюта на Джорджо Армани и Валентино, красила е модните сцени в Ню Йорк, Париж, Милано, Виена като модел на агенциите “Ellite” и “Next”.

В последствие Анелия започва да се занимава с моден PR и организиране на ревюта. Първият й клиент е Атил Кутоглу – базиран във Виена известен моден дизайнер. Българката работи заедно с него като асистент-дизайнер. С него тя прави и първите си стъпки в новото поприще, които се оказват успешни, но не удовлетворяват изцяло амбициите й.
През 2008 г. Анелия създава първия си дизайнерски проект – рокли, изработени от вестници. Колекцията е представена и на модните награди във Виена. Успехът на Анелия е безспорен, тъй като хартиените тоалети са с безупречна кройка, изпипани до най-малкия детайл.

моделиер

По-късно самата тя решава да създаде своя собствена марка и сега е сред най-търсените дизайнери там. Освен в Седмицата на модата във Виена Анелия показва своите тоалети и по време на дефилетата в Париж.

Кийра, внучката на Чарли Чаплин и дъщерята на Арнолд Шварценегер Кристина са сред ВИП клиентите на талантливата българка.

Съпругата на бившия австрийски канцлер Виктор Клима – Соня организира голям бал и кани Анелия за изработка на своя тоалет.

Междувременно от най-лъскавия търговски център – “Щефел” правят заявка за закупуването на цялата колекция. Това е мястото, където се продават само най-популярните световни марки, а до “Ред Валентино” са изложени модели и на българката.

Българската дизайнерка получава покана от бижутерийния гигант “Бошик” да направи колекция с тоалети за тях. Моделите са представени заедно с луксозните бижута по време на Седмицата на модата в Ню Йорк през есента, пише още fashion-lifestyle.bg.

моделиер

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×