Начало Българи юнаци Светослав Колчагов – българинът, който направи сватбената рокля на Сара Джесика Паркър

Светослав Колчагов – българинът, който направи сватбената рокля на Сара Джесика Паркър

2 коментара

рокля

Български дизайнер влезе в полезрението на британските медии с роклята, в която облече певицата Дани Миноуг – сестрата на Кайли Миноуг. Това не е първият път, в който българинът облича известни красавици.

Негови рокли са носели Бионсе, Кейти Прайс, Дженифър Анистън. Един от големите му успехи е изработването на сватбената рокля на Сара Джесика Паркър за нейната роля филмова сватба за ролята й на Кари Брадшоу във филма „Сексът и града“.

Дизайнерът Светослав Колчагов е бил част от работата на Александър Маккуин и Вивиан Уестууд, като е работил за нея над 10 г. В момента има собствена марка.
рокля

„За първи път работих с Дани Миноуг преди 1 г., без да се срещаме. Работих с нейния стилист. Кайли Миноуг имаше концерт в Лондон и един ден преди концерта получихме мейл от стилиста, че сестра й ще пристигне като изненада на концерта. Никой не знаеше, че Дани идва от Австралия и й трябваше тоалет. Изпратихме една рокля и нямахме никакви очаквания“, разказа Светослав Колчагов за работата си с певиците Миноуг.

Проблемът беше, че тя пристигна 4 ч. преди концерта и трябваше да се облече минути преди това. Видяла е над 100 рокли и в момента, в който е видяла нашата рокля – е казала: „Това е роклята!“, каза още българинът.

Впоследствие певицата е започнала да работи със Светослав. Това от своя страна е предизвикало огромен интерес към неговата работа. Българинът се похвали, че много стилисти след това са се свързали с него, за да направи рокли и на други звезди.

15 г. Светослав Колчагов живее в Лондон. Отишъл е на гости в Англия при свой братовчед, като не е имал намерение да остава там. Винаги е имал намерение да живее в България, но му е харесало и е останал. Първата му работа е била като шивач на костюми за театър – чрез приятели е намерил комедийна актриса, която е имала нужда от тоалети. После Светослав Колчагов започнал да шие костюми и за други актриси.

рокля

„Така започнах да работя за Александър Макууин – покрай Седмица на модата и познанствата ми с различни актриси“, споделя българинът. „След което се свързаха с мен от Вивиан Уестууд, трябваше да отида в Лондон за 2 дни покрай Седмицата на модата и останах 10 г.“

Светослав Колчагов разкри за работата си с Вивиан Уестууд и как се е сработил с нея. „Тя няма модно образование, тя е учител по образование. Аз никога не съм учил професионално мода. Самоук и мисля, че това беше нещо, което ни свърза – и двамата мислехме по различен начин от останалите хора от модата. И мисля, че това ни сработи. Но тя не е лесен човек, да се работи с нея. Аз съм единственият човек, който остана да работи 10 г. с нея. Останалите идваха за 2-3 г. и си тръгваха“, спомня си Светльо.

рокля

Българинът разказа подробности за роклята от сватбата на Сара Джесика Паркър. „Всъщност роклята не беше проектирана за нея, а си беше от колекцията ни. Нейн екип се свърза с нас и я хареса за филма.“

Роклята е била направена първоначално за манекенка и е трябвало да бъде преработена, за което е трябвало да се срещне лично с нея. „Аз си мислех, че Сара Джесика Паркър не е много приятна личност, в личен план. Но когато я срещнат, останах очароан. Самата тя има излъчване. Това е, което те впечатлява. Съвсем земен човек. Няма никакви капризи“, каза Светослав Колчагов.

Запитан дали има значение, че е българин при правено на мода в Лондон, Светослав Колчагов бе категоричен, че няма значение от коя народност си. Но е много трудно да се пробие. Той се похвали, че за 3 г. е успял да бъде във „Воуг“, в големи списания, където са само големите имена дизайнери.

рокля
Печели пари през свободното време
2 коментара
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност