Кейт Мидълтън облече костюм на българин от Велики Преслав

Кейт Мидълтън
Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън облече костюм, създаден от дизайнера от Велики Преслав Петър Петров. С тоалета, в стила на 50-60 години на ХХ век, кралската особа блести на благотворително събитие в Лондон, пише „Топновини“. Стилната дреха предизвиква огромен интерес в средите на аристократите и влиза в социалните мрежи, а лично херцогинята споделя снимки в новия си костюм.Всички водещи вестници във Великобритания, няколко сайта и световни модни издания като Vogue и Vanity fair, коментират безупречната визия на Кейт в стилната дреха, а снимка на херцогинята е публикувана на корицата на британското издание “Дейли Телеграф”. В публикации Кейт Мидълтън, облечена с костюма, създаден от Петър Петров, е сравнена с Джаки Кенеди.Непосредствено след медийната суматоха брандът “Епонин”, в който работи Петров и който прави бутикови облекла за популярни личности от цял свят, получава над 100 поръчки.Петър Петров лично отнася в двореца “Кенсингтън Палас” костюма. След час проверки охраната допуска в сградата единствено момчето от Велики Преслав, разказва сестрата на Петър Станислава.В модните среди на Острова се знае, че херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън е почитателка на дрехите на “Епонин”, които са с цени между 4-5000 хиляди английски паунда.

След фурора пожънат от Петър Петров на модна къща “Епонин” се наложило да набира нови работници.

Младият дизайнер е роден във Велики Преслав през 1982 година, но от 10 години живее и работи в Лондон.

Пътят на Петров в модата започва, след като завършва Техникума по облекло и хранене в Шумен. Учил е рисуване в Шуменския университет, Националния университет по технологии и дизайн в Киев. Между 2002 и 2003 година работи в родния си град като крояч във фирма “Бору Стайл”. В следващата година е младши моден дизайнер във “Вея Елит”.

После две години е моден дизайнер в “Сева Фешън”. Прави няколко успешни дамски модни колекции във Варна. Получава награда за фешън дизайнер, след което се озовава в английската столица. От 2011 година работи с “Еполин”.

Кейт Мидълтън

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×