16 хиляди видяха Музея на солта в Поморие

солта

Музеят на солта в Поморие е посетен от над 16 000 туристи през миналата година.
Това стана ясно по време на посещението на министъра на туризма доц. д-р Стела Балтова там. Броят на туристите се увеличава всяка година.

За сравнение през 2015 г. е посетен от над 15000 човека. Половината от туристите са българи.

Директорът на Историческия музей в града Антон Карабашев информира министъра, че огромен интерес към обекта има от руснаци, германци, англичани, чехи, поляци и др. Засилват се посещенията и на групи ученици.

Музеят на солта в град Поморие е един от стоте национални туристически обекта в България. Открит е на 7 септември 2002 г. с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез програма ФАР. Това е единственият специализиран Музей на солта в Източна Европа. Той се състои от експозиционна зала и 20 декара солници на открито, където и до днес се добива сол.

Намира се в самия град Поморие, на брега на Поморийско езеро.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.