Българка смая САЩ с български галоши

epicenter.bg

epicenter.bg
Българска дизайнерка шашна САЩ със своите български галоши. Мариела Скендерова показа своите нестандартни обувки, вдъхновени от традиционните български гумени галоши, по време на Седмицата на модата в Бостън, съобщава epicentеr.bg.

Българката, създател на обувките Mangoshee и чантите KIPRA, е единствената българка, поканена да учaства в престижния форум за млади таланти.

„За мен беше невероятно предизвикателство и огромна чест да имам възможността да представя модели си пред световния моден бранш. Участвах в Emerging Trends, защото смятам, че събития като него показват едно ново отношение към младите дизайнери и спомагат новозараждащите се локални тенденции да станат достъпни и за глобалния пазар“, разказа Мариела Скендерова.

epicenter.bg

epicenter.bg

Специално създадените за събитието колекции на Mangoshee и KIPRA, бяха представени под мотото “ForEsthetic” (‚,За естети“), игра с английските думи за гора и естетика. Моделите, които дефилираха с вдъхновените от природата обувки и чанти в натурални цветове, излязоха на подиума под звуците на родопски гайди, което допълнително омагьоса публиката.

Мариела Скендерова започва да се занимава с ръчна декорация през 2010 година, след близо 10 годишен опит в рекламния бранш. Нейните Mangoshee са вдъхновени от традиционните български гумени галоши. Те представляват модернизирана вариация на старомодните обувки на нашите баби, произведени от италиански PVC и силиконови материали в пъстри цветове.

След специален курс по обущарство в Лондон и едногодишни експерименти, Мариела успява чрез ръчните си уникални декорации да превърне едновремешните галоши в нестандартни и привлекателни модни изкушения – www.mangoshee.bg.

Чантите KIPRA се появяват по-късно като продължение на стила Mangoshee. Те се изработват от не по-малко нестандартни материали – дървени и метални елементи, винтидж бижута, кожа, силикон, винил и текстил.

epicenter.bg

epicenter.bg

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.