Начало Българи юнаци Симеон Симеонов – фотографът на утрото

Симеон Симеонов – фотографът на утрото

0 Коментар

Simeon Simeonov photography
Вече ви срещнахме с фотографите, влюбени в Малка България.

Запознахме ви с Чавдар Чернев, Андрей Андреев, Ивайло Маджаров, Емил Рашковски, Албена Маркова, Пламен Андреев, Асен Великов, Ивайло Петров, Емилиян Евдокимов, Милен Добрев,  Петър Тодоров, Ася Мишева, Кирил Кръстев, T&K Photography, Румен Зографов, Доротея Ангелова-Бакалова и техните невероятни снимки от България.

Сега ще ви срещнем със Симеон Симеонов. Ето какво сподели пред LittleBG за България, фотографията и…
Откога се занимавате с фотография, как се запалихте?

Малко ми е трудно да определя точния момент. При мен стартът бе малко странен. В средата на 2011 година бях нагърбен със задача да избера фотоапарат за моята половинка, с който да можем да запечатваме спомените от местата, които посещаваме. Лично аз до този момент не обичах да снимам и да бъда сниман, като второто още е в сила. При проучването неминуемо се сблъсквах с много фотографии, които на този етап не проумявах как са заснети.

Това възбуди интереса ми до степен, че се наложи, освен за нея, да избирам апарат и за себе си. Месец след това започнах да снимам, с чужда камера, която беше най-обикновена сапунерка. Началото на 2012 година вече разполагах с малко по-сериозна лична камера и може да се каже, че оттогава започна всичко.

Кога и какво обичате да снимате?

Пейзажната фотография е жанрът, чрез който мога да остана сам със себе си. Усещането да бъда някъде навън пред един прекрасен природен момент е несравнимо във всяко едно отношение. Обичам природата… Предпочитам моментите по изгрев и залез слънце. Това е времето, през което светлината е по-благоприятна и всяко едно място изглежда по нов и различен начин.

Къде обичате да снимате в България?

Нямам конкретни предпочитания. Планирам доста подробно местата, на които ще снимам, а те обикновено са доста различни и подбрани спрямо годишните сезони. Обичам зимната планина, есенните гори и пълноводието на реките и водопадите през пролетта. Черноморието ни пък от друга страна може да предложи красиви гледки през всички сезони. В България имаме огромен избор от красиви места, а и всичко е толкова близо.
Любимата ви снимка, заснета в България…

Всяка фотография е различна и любима по свой собствен начин. Не е задължително да си харесам дадена снимка само заради фотографската й стойност. Всяка една снимка си има история и определен емоционален момент свързан с нея.

Какво мечтаете да снимате (в България)?

Територията на България е твърде малка и реално, ако човек реши да снима дадено място днес, още утре може да е на дадената локация и да го заснеме. И въпреки това аз имам едно специално място, което не само че не съм снимал, но не съм и посещавал. Това е Кончето в Национален парк Пирин. Всяка година отлагам снимките от това място за следващата, иска ми се да е специално.
Ето и снимки на Симеон Симеонов:
Яз. Широка Лъка

Simeon Simeonov photography

Утро след буря

Simeon Simeonov photography

Утро на вр. Юмрука

Simeon Simeonov photography

Скалите кораби

Simeon Simeonov photography

Отражения

Simeon Simeonov photography

Където морето среща любовта

Simeon Simeonov photography

Дяволският мост над река Арда

Simeon Simeonov photography

Белмекенски утрини

Simeon Simeonov photography

144 секунди от изгрева край Рибно езеро

Simeon Simeonov photography

Още снимки на Симеон Симеонов може да видите на Фейсбук страницата му.
0 Коментар
0

Подобни публикации

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност