Начало Българи юнаци Те не живеят в България, но не спират да я снимат и показват на света

Те не живеят в България, но не спират да я снимат и показват на света

9 коментара
T&K Photography

T&K Photography

„Макар и да живеем от доста години извън пределите на нашата България, използваме всяка възможност да се приберем и разходим из красивите й земи, да се опитаме да запечатаме от красотите й и да я покажем на света – чрез нашите снимки. Както казва поетът, голяма е колкото една човешка длан, но всъщност за нас е огромен източник на вдъхновение и мотивираща сила в изкуството ни.“
 
Тези думи ни споделят българите Цонка Костова и Калоян Георгиев. Те са програмисти по професия, но и ентусиазирани пейзажни фотографи. Те не живеят в България, но не спират да я снимат и показват на света.

Срещаме ви с тях, след като вече ви представихме фотографите Чавдар Чернев, Андрей Андреев, Ивайло Маджаров, Емил Рашковски, Албена Маркова, Пламен Андреев, Асен Великов, Ивайло Петров, Емилиян Евдокимов, Милен Добрев,  Петър Тодоров, Ася Мишева, Кирил Кръстев и техните невероятни снимки от България.

Ето какво сподели екипът T&K Photography пред LittleBG за България, фотографията и…

Откога се занимавате с фотография, как се запалихте?

Погледнато назад във времето, фотографията винаги е представлявала интерес за нас, но до преди около 3 години, като че ли не беше толкова осъзнат и някак си винаги е оставал в сянката на други интереси.

От споменатия момент и до днес нещата изглеждат коренно различно и при нас тя сега заема основно място и се е превърнала в страстно хоби. Тъй като изключително добре се съчетава с друга наша страст, а именно да пътуваме и откриваме нови, различни и малко познати хоризонти, често пъти, поемайки вълнуващи предизвикателства.

Именно фотографията ни позволява да запечатваме онези неповторими мигове, които сме имали щастието да видим и преживеем. Дава ни възможност да съберем в кадър това, което сме съзрели и почувствали в тези моменти, да го предадем към другите хора и ги направим съпричастни с него.

Кога и какво обичате да снимате?

Всъщност това, което обичаме да снимаме най-много, са пейзажите и то най-вече природните. А на въпроса кога – бихме отговорили със следното: „Винаги, когато природата променя своето състояние“. Интересните и неповторими мигове се раждат именно тогава, когато природата се променя – дали става дума за смяна на деня и нощта, настъпването на буря или идването на определен сезон, динамиката в природните настроения създава предпоставки за запечатване на мигове, които човек помни дълго време.

Къде обичате да снимате в България?

Без да се замисляме отговаряме… най-много обичаме да снимаме там, където все още не сме били!

Любимата ви снимка, заснета в България…

Доста ни е трудно да определим една-единствена снимка като любима, тъй като зад всяка една стоят преживявания и запечатани емоционални мигове, които сами по себе си са уникални и любими.

Какво мечтаете да снимате (в България)?

В нашия случай може би по-скоро става дума за мечтани условия и състояние на природата, когато посещаваме мястото, което сме набелязали. Понеже живеем извън България, всъщност „мечтаем“ точно за това – да имаме времето да посетим и запечатаме в кадри всички места, които сме си харесали и късмета природата да разкрие пред нас едни от неповторимите си състояния и настроения.

Ето и снимки на T&K Photography:

Ахтопол

T&K Photography

T&K Photography

Болата

T&K Photography

T&K Photography

Ехо

T&K Photography

T&K Photography

Козя стена

T&K Photography

T&K Photography

Родопи

T&K Photography

T&K Photography

Розова долина

T&K Photography

T&K Photography

Шабла

T&K Photography

T&K Photography

Варна

T&K Photography

T&K Photography

Яйлата

T&K Photography

T&K Photography

Още снимки на Цонка Костова и Калоян Георгиев може да видите на Фейсбук страницата им или сайта им.

9 коментара
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност