Ето какво го очакваше всеки първокласник на чина!

първокласник
15 септември е първият учебен ден за всички деца в България. Той е изпълнен с много трепети както за учениците и техните родители, така и за учителите.

Тази година стартът на новата учебна година бе съпроводен от много въпросителни около учебниците. Но въпреки това ентусиазъм и вълнение не липсваха.

А добрата новина е, че първокласниците ще започнат първите си стъпки в образованието с подарък. Първолаците получиха книжка за Левски.

Разкажи ми за Левски
„Разкажи ми за Левски“ държеше в ръката си всеки първолак. „Не искахме да създадем исторически сборник с дати, а книжка, която да представи на децата неговия характер, идеали и ценности, казват авторите на книжката Райчин Генов и Ивайло Кючуков в ефира на бТВ.

„Тя не събира всичко, което знаем за Апостола, но включва, това, което е най-важно да научат – за неговите добродетели. С Иво решихме да направим тази книжка, защото не сме виждали друга такава“, обяснява Генов.

„Не искахме да създадем исторически сборник с дати, а книжка, която да представи на децата неговия характер, идеали и ценности“, допълва Кючуков.

Двамата автори споделиха, че планират да напишат и други книги за български герои. Следва подобна творба за Христо Ботев.

Разкажи ми за Левски

Издаването на книгата е финансирано с дарения на привърженици на ФК „Левски“. Важно е да възпитаваме у децата толерантността и добродетелите, които са имали героите ни, коментира финансовият директор на клуба Константин Баждеков.

„Сигурна съм, че първокласниците знаят и са чували кой е Левски“, каза пък от своя страна учителката Петя Русева, която тази година ще е класен ръководител на първолаците от СОУ „Христо Ботев“ в Карнобат. Училището изгоря тази пролет, но за първия учебен ден бе възстановено и отново отворено.

първокласник

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.