За първи път: Фестивал на киселото мляко

Фестивал на киселото мляко

Фестивал на киселото мляко

Уникалното българско кисело мляко, прославило страната ни в Китай, вдъхнови невиждан досега фестивал. От 10 до 13 септември китното родопско село Момчиловци ще бъде домакин на първия по рода си Фестивал на киселото мляко.

Посетителите на събитието ще имат възможност да се насладят на изложението на местните производители на млечни продукти, дегустирайки домашно приготвени кисело мляко и сирена под звуците на родопската песен.

Четиридневното събитие ще бъде открито от министъра на туризма Николина Ангелкова. След посрещането на 37-членната делегация от компанията производител на мляко „Момчиловци“ в Китай – Bright Dairy, министър Ангелкова и г-н Донг Куин, главен изпълнителен директор на Bright Food, ще открият Пътеката на дълголетието, символ на проекта „Момчиловци – Bright Dairy“.

Междувременно едни от най-красивите девойки в страната ще обикалят из улиците на Момчиловци в трепетна треска преди най-бляскавия акцент в програмата на Фестивала –  националният конкурс за красота „Мис Родопи“ 2015 с награден фонд 8000 лв. Победителката в конкурса ще стане рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци“ и заедно с подгласничките си ще посети Китай в рамките на Програма за полуляризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства.

Фестивалът на киселото мляко ще представи и Научен семинар на тема „Свойства и потенциал на пробиотичните млечно-кисели бактерии“, успоредно с фотоизложба – конкурс „Природата и киселото мляко – здраве и дълголетие“, в който всеки любител на фотографията може да се включи на Фейсбук страницата на Фестивала.

Пътуващият кулинарен театър на Ути Бъчваров, както и представянето на екзотичната китайска кухня ще зарадват ценителите на готварското  изкуство, а в последния ден от Фестивала посетителите ще могат да се насладят на местни кулинарни специалитети.

Събитието се организира от „Деми Травел“ ЕООД, Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, китайската компания Bright Dairy, заедно с подкрепата на Министерство на туризма, Община Смолян, село Момчиловци, Swagbag.eu и „Тодоров“ АД.

Повече информация за програмата на Фестивала и за конкурсите можете да намерите наwww.momchilovtsifest.bg или на www.facebook.com/MomchilovtsiFest.

Коментар

  1. С. Петкова 16/09/2016

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.