За първи път: Фестивал на динята във Варна

freeimages.com

freeimages.com

Първи Фестивал на динята откриват във Варна. На 1 август, от 19:00 часа разрязване на гигантска червена диня ще даде началото на феста, който ще продължи 10 дни.

Всяка вечер от 19:00 до 21:30 часа ще има работилници за правене на фенери от корите на вкусния плод, игри и турнири с диня. Предвидена е и изложба на дини под надслов „Герой от близо и далеч“.

Специално за събитието ще се включи и „Българския Карвинг Клуб“ със свойте членове. Те ще покажат на малчуганите и техните родители „Що е то карвинг“, като ще има и класове по карвинг за прохождащи.

Организаторите ще раздават дини на всички, които искат да направят фенер и с него да участват в конкурс за най-добра изработка. Всяка вече ще се избира най-добър модел, а в края на фестивала от всички избрани ще се излъчи победител. Той ще грабне парична награда и грамота от първия Диня фест в морската столица.

За десетте фестивални дни ще бъдат нарязани, изядени, аранжирани и раздадени над 3 тона български дини от Шабла и Ген. Тошево. Свежият фест ще се провежда в Детския кът в Морската. Всички събития от фестивала са безплатни.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.