Фортисимо Фамилия се завръща

Фортисимо Фамилия

Фортисимо Фамилия

Над 25 концерта за деца и възрастни са включени в програмата на музикално-образователната програма Фортисимо Фамилия за сезон 2015/2016. Началото на новото музикално приключение ще бъде поставено на 1-ви ноември с концерта „Бетовен и малкия Ото”.

„Приказките” на Фортисимо Фамилия и през този сезон са в основата на програмата. Приказните концерти, които запознават децата с различни музикални инструменти, този път ще са посветени на обоя,пианото, тромбона и тубата, песента, виолата и контрабаса, фагота, а особено място заемат и „Приказки за Симфоничния оркестър”, с които завършва за сезона.

В своя четвърти сезон Фортисимо Фамилия продължава традицията за концерти, които ще срещнат децата и техните родители с известни композитори и любими музикални шедьоври. Първата „музикална среща” ще бъде с Бетовен в концерта „Бетовен и малкия Ото”. На 1 ноември Малкият Ото ще се срещне с великия композитор, а какво ще си кажат, ще бъде изненада за зрителите. В програмата на сезона има концерти, посветени на композитори като Менделсон, Шуберт и Прокофиев.

Отново специално за публиката в тийн възраст ще срещнем поезията и музиката в концерта „Божествена комедия”, посветен на празника на любовта 14-ти февруари.

Фортисимо ще създаде и музикални истории, насочени към родителите, като открива нова програма от образователни концерти – Фортисимо Академия със специален гост – актьорът Владимир Пенев. Първите концерти от програмата се посветени на Вивалди, Монтеверди и Моцарт.

В началото на сезона (27 и 28 ноември) ще бъде представен мултимедиен спектакъл с филмовата музика на любимия сред българската публика композитор Джон Уилямси негови произведения от филмите „Междузвездни войни”, „Списъкът на Шиндлер”, „Индиана Джоунс”, „Хари Потър”, „Супермен”, „Джурасик парк”, „Мемоарите на една гейша”, „Сам в къщи”, „Челюсти”.

В концертите на Фортисимо Фамилия ще участват някои от най-обичаните български актьори – Иван Юруков, Ана Пападопулу, Владо Карамазов, Богдана Трифонова, Мая Бежанска, Илиана Коджабашева, Герасим Георгиев-Геро и много други, които споделят каузата на Фортисимо за сближаване на децата с класическата музика и помагат тези концерти да се превърнат в истински празници.

Фортисимо Фамилия

Фортисимо Фамилия

През последните три години инициативата на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация „Америка за България” и в партньорство със Софийска филхармония, успя да запознае близо 30 000 деца с музикалните инструменти от състава на симфоничния оркестър, както и да ги срещне със знакови музикални произведения.

Фортисимо Фамилия е програма от музикално-образователни концерти, съобразени с възрастта на децата, поднесени по достъпен начин, за да се превърне всеки един от тях в необикновено приключение.

Фортисимо Фамилия е програма, основана от Максим Ешкенази и подкрепена от Фондация „Америка за България“.

Билетите за концертите са на цена 6 лв. и вече са в продажба на касата на зала „България“, ул. „Аксаков“ No1и онлайн на www.ticketplus.bg, телефон за резервации: 02 987 76 56, работно време на касата: 09:00 – 20:00 ч. (всеки ден).

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.