Начало Малка България Минерална, изворна или трапезна вода – каква е разликата?

Минерална, изворна или трапезна вода – каква е разликата?

0 Коментар

минерална водаЛекарите и диетолозите непрекъснато ни съветват да пием много вода. Но каква? Минерална, изворна или трапезна вода – знаем ли каква е разликата?

А кои води се следят най-строго? Защо могат да бъдат опасни води, които сме си налели от чешми или извори, чието качество не се следи?

Отговор на всички тези въпроси дава преподавателят от Минно-геоложкия университет и председател на Българската асоциация по подземни води проф. Павел Пенчев.

„Между литър и половина и два литра вода трябва да пие човек на ден“, напомни Пенчев. Само че българинът може да изпие толкова ракия, а вода не пие“, споделя той пред БНР.
„Най-стриктно се следи качеството на бутилираната минерална вода„, обясни Пенчев.

„Най-висшият клас са минералните води от сертифициран водоизточник. Самият източник е естествено защитен от замърсяване. Някои от тях съдържат повече флуорид и не са подходящи за малки деца, но това е обозначено на етикета“, каза още проф. Пенчев.

„Вторият вид са изворните води. Те също трябва да отговарят на стандарта за питейно-битово снобдяване. Към третия вид спадат трапезните води. Те са пречистени, не са в състояние, както природата ги дава“, подчерта специалистът.

вода

Още за минералната вода:

Най-посещаваните СПА курорти в България

Минералната вода в България - къде коя какво лекува?

Места, където не предполагате, че има минерални извори
вода
Печели пари през свободното време
0 Коментар
0

Подобни публикации

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност