Китайска телевизия снима филм за Пловдив

IMG_20150418_132234

2 екипа на китайската Shenzhen Media Group ще снимат от 9 до 12 юни 2015 г. филм за Пловдив.

Лентата е част от предстоящата документална поредица „Побратимените градове“, един проект на Shenzhen Media Group и офиса на външните работи на община Шенджен.

10-епизодната серия ще покаже приятелството, историята, културата, икономическото развитие и сътрудничеството между Шенджен и побратимените на китайския мегаполис градове. Серията ще се излъчва по шендженската сателитна телевизия и международен канал, както и по телевизионните канали на други големи китайски градове.

Тя ще е част и от подаръчния комплект, който връчва правителството на Шенджен на чуждестранните си гости.

Всеки епизод ще бъде с дължина около 25-30 минути и ще се състои от интервюта с личности и кадри на градски забележителности. Ще снимат и работното ежедневие на кмета Иван Тотев и на председателя на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие Ангел Христозов.

Носителката на приза „Царица на розата – Карлово 2015“ и нейните подгласнички ще бъдат документирани как берат рози в градините на с. Климент.

Китайският тв екип в момента снима в Амстердам, преди да включи камерите в Пловдив.

Пловдив се побратими с 15-милионния Шенджен на 24 март 2014 по време на Българо-Китайски бизнес форум „Пловдив-Шенджен: Сътрудничество и инвестиции 2014“. Кметът на града под тепетата инж. Иван Тотев и г-н Цин Сю, кмет на китайския мегаполис, подписаха документа за сътрудничество пред аудитория от над 250 китайски и български бизнесмени и представители на местните власти. Инициатор за побратимяването бе Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Шенджен е първият китайски град, който преди 34 години получава статут на специална  зона. Тук е съсредоточена най-високотехнологичната част на Китай. И въпреки мащабното производство, това е градът с най-чист въздух сред китайските мегаполиси. На 537.4 милиарда долара се равнява годишният внос-износ на града на иновациите. Шенджен е лицето на Поднебесната империя по света.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.