Можете ли да предположите кой е най-топлият град в България?

Най, най, най… ние българите обичаме да сме най! Във всичко! Затова класиците от типа „Най-дългата пешеходна пътека в света„, „Най-дългият град в България„, „Най-високият град в България“ и др. са доста любопитни и вълнуващи.

Затова решихме да ви подскажем с още един град, който може да бъде определен като „най“. А именно – най-топлият град!
Можете ли да предположите кой е най-топлият град в България?

 

най-топлият

Най-топлият град в България без никакво съмнение е Сандански. Тук продължителността на продължителността на слънчевото греене надминава 2 450 часа годишно.

Средната годишна температура на въздуха в Сандански е 13.9 градуса. В района рядко вали сняг, а ако натрупа, се задържа снежна покривка само 10-15 дни годишно.

Освен това е доказано, че въздухът в Сандански е с най-малко алергени в цяла България. Именно затова тук идват хора със заболявания на дихателната система, като астма и различни алергии.

Смята се, че в района на градчето, което е на еднакво разстояние от София и Солун, е живял Спартак. Днес паметникът му е един от символите на града.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.