Тур из България – по-лесно с мобилен туристически пътеводител

littlebg.com

BulgariaTravel.TV

600 туристически обекта от България може да бъдат разгледани в новия мобилен туристически пътеводител.  Приложението се казва look tour info и е направено на базата на  туристическия сайт www.BulgariaTravel.TV.  В него снимките са авторски.

Приложението работи в три прости стъпки:
1. При първоначално пускане на приложението се зареждат всички обекти, които са в близост. Те се подреждат по разстояние в зависимост от GPS позиционирането на мобилното устройство.
2. При избиране на конкретен обект от първата страница се зарежда текстовата и визуална информация за него, както и разстоянието и посоката към обекта (приложението използва вградения компас в мобилното устройство).
3. След кликване върху стрелката на компаса, се зарежда карта на Google Maps, чрез която туристът може да определи визуално своето местоположение, както и това на обекта и пътя, по който може да достигне до него.
Освен това туристът може да избере и да открие други категории обекти от менюто – хотели, къщи за гости, административни, спортни обекти и пр. като търговските обекти се включват в приложението чрез годишен абонамент.
Ползването на мобилния туристически пътеводител не изисква регистрации и е безплатно. Обемът му е само 2.5 МВ и не е необходима WiFi връзка за инсталирането му и може да се разчита на мобилния интернет, който ползва всяко едно устройство.
Друг важен факт е, че приложението може да работи дори и без наличието на интернет, след като веднъж вече зареди обектите, които са наблизо.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×