Пореден българин се записа в Гинес

кръстословица

Пореден българин се записа в Гинес.
Христо Йоницов влезе в рекордите на книгата „Гинес” с най-голямата непубликувана кръстословица в света. Тя се състои от 93 769 термина, което е почти с 80 000 повече от предишния рекорд.

Кръстословицата се простира точно върху 1001 листа и е с дължина 300 м. Авторът е направил този избор умишлени, тъй като Айфеловата кула е висока точно 300 м, а 1001-те листа символизират приказките от „1001 нощ”.

Христо Йоницов се захваща с грандиозния проект още през 1997 г. и го завършва през лятото на 2011 г., припомня бТВ.

След проверки и дълга кореспонденция с централата на „Гинес” рекордът е признат на 3 юни 2014 г., но получава сертификата сега, две години по-късно.

Българинът е прекарал часове в Националната библиотека, където е прегледал всички информационни, енциклопедични и справочни издания, за да индексира и състави кръстословицата, в която няма повтарящи се термини.

За Христо съставянето на кръстословици е дългогодишно хоби. Той публикува в редица издания. Мотивът му да се бори за световен рекорд е желанието да остави следа след себе си, както и да направи нещо хубаво за България.×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.