Предстоят промени в Закона за българите зад граница

freeimages.com

freeimages.com

На днешното си заседание Комисията по политиките за българите в чужбина към парламента разгледа предложенията на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ за промени в Закона за българите зад граница.

Законопроектът е внесен от Юлиан Ангелов и група народни представители и промените целят улесняване на процедурата за доказване на български произход от нашите сънародници, кандидатстващи за българско гражданство.

На заседанието на комисията освен Юлиан Ангелов присъстваха и заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов и депутатът от ПФ Красимир Богданов, които се изказаха в подкрепа на внесения законопроект.

Въпреки че част от министерствата и институциите, които са ангажирани с проблемите на сънародниците ни, саботираха законопроекта, Комисията по политиките за българите в чужбина прие единодушно на първо четене предложените от Патриотичния фронт промени.

През последните 2 години и половина сънародниците ни от историческите общности зад граница бяха лишени от правото да доказват своя произход, съответно да учат в България, както и да пребивават тук.

Едно от условията, които Патриотите поставиха, за да подкрепят сегашното правителство, бе да се решат проблемите на българите зад граница и това е записано в програмата за управление на кабинета.

Патриотичният фронт доказа, че изпълнява ангажиментите към хората, които ни подкрепят, заяви депутатът Юлиан Ангелов след съдбоносното решение на Комисията по политиките за българите в чужбина.

 

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.