Той е вече тук: Пускат смартфон „Правец“

pravetz.bg

pravetz.bg
Помните компютрите „Правец“, нали? Да, първият български компютър, познат от соц миналото ни, бе събуден отново през 2014 г. И тази новина развълнува не само компютърните специалисти, но и родолюбивите българи.

Сега поредна радостна новина за феновете на „Made in BG„. Компанията съобщи, че пусна на пазара и първия смартфон „Правец„.

Така че от другата седмица всеки ще може да си купи смартфон „Правец“ и то на вероятната цена от 169 лв. Това се похвали Бойко Вучев пред Клуб Z. Ентусиазираният българин преди 2 години регистрира търговската марка „Правец“ и я възроди. Това се случи, след като се оказа, че никой не държи правата върху нея след краха на „Микропроцесорна електроника“.

„Смартфоните „Правец“ са изработени по наше задание, с идеята да предложим устройство с добри характеристики на ниска цена“, аргументира се българинът. Българският смартфон ще е с 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon, които подобрява работната скорост на телефона. Флаш паметта на „Правец 4+“ ще е от 8 до 32 гигабайта.

„Диагоналът на екрана е 4,7 инча, а тестовете ни показват, че батерията е достатъчно издръжлива. Освен това е и лек – тежи едва 100 грама“, обяснява Вучев.

Благодарение на технологията IPS, цветовете са по-живи, като същевременно мобилният телефон осигурява широки ъгли на видимост. Изключително тънък и лек с дебелина 7.2мм.

С камера 8MP, снабдена с Autofocus и Led Flash, ще успеете да заснемете невероятни снимки с висока резолюция дори и в нискоосветена среда.

А най-невероятното е цената му – 169 лв.!

pravetz.bg

pravetz.bg

 

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×