Японка пее „Я кажи ми, облаче ле бяло“ в Хисаря

японка
Песента „Я кажи ми, облаче ле бяло“ превиздивка вълна от емоции във всеки българин. Текстът докосва всяко сърце. А мелодията успява да достигне и до чужденците.

Доказателство за това е една японка, която пее „Я кажи ми, облаче ле бяло“.

„Българският малко ми куца, но песента е в сърцето ми“, признава 66-годишната Сатоми Такада. Японката се качи на сцената на събора в местността „Дюлите“ край Хисаря и запя „Я кажи ми, облаче ле бяло“, с което предизвика бурни аплодисмени сред събралото се множество.

Сатоми пристига в България преди 16 години заедно със съпруга си – преводача Лео Такада. Семейството живее в село Шипка, а след това се мести в карловското село Каравелово. Преди 4 години Лео Такада умира, но сърцето на Сатоми остава в Долината на розите. И по-точно при китариста Георги Гърев.

„В началото се криеше, но сега вече всичко е наред“, смее се музикантът. Той вече е понаучил японски и вкъщи говорят на някаква странна смесица от японски и български език. И двамата не спират да се шегуват, уточнява Trafficnews.bg.

Сатоми е усвоила тънкостите на българската кухня и може да прави баница и мусака.

„Спре ли да готви – връщам я в Япония“, шегува се бай Георги. Двамата отглеждат различни животни в дома си, а Сатоми се грижи за тях.

Няколко пъти в годината тя се връща в родината си, за да се види с близките си. Но винаги се връща. При новата си любов.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.