„Ракия – Магия“ – един нетрадиционен фестивал

ракия магия
Няма българин, който през живота си да не е опитвал ракия. Както няма и истински почитател на ракията, който да не си пада по рок музиката.

Мястото, където си дават среща рокът и националното BG питие, е дряновското село Ганчовец. Всяка година през септември тук се събират музиканти, майстори на домашната ракия плюс ценители на едното и другото.

„Ракия – Магия“ е твърде далеч от традиционните фестивали. Той няма раздут бюджет и организационен комитет, но всяка година – от 2008-ма насам, събира в Ганчовец пъстра палитра от нации и над 50 „марки“ домашна ракия. Жури от изтъкнати пиячи и ценители на „балканското уиски“ професионално оценява качествата на ракията, отсява 10 финалисти и връчва на най-големия майстор голямата награда – 50-литрово буре.

rakiafest3

През трите фестивални дни купонът се вихри непрекъснато под диригентската палка на режисьора Кирил Станков – основно в кръчмата „Wild Horses“ и местното читалище.

Освен с хубава музика, гостите на „Ракия – Магия“ се забавляват с разходки из Балкана, игри и състезания – по надпиване, стрелба, дартс и борба, кинопрожекции и дори с литуратурен конкурс “Хайку за ракията”.

Тази година от 5 до 7 септември гости на фестивала ще бъдат: “Лоши Петли”, “No Frames”, ВИГ “Жулия”, “Ганчовец Ракия Бенд”, Краси Йорданов и още много други.
×