Ще имаме информационен туристически център в Токио

България ще има информационен туристически център в столицата на Япония – Токио. Това стана ясно след среща на министъра на туризма Николина Ангелкова и президента и представителен директор на Бизнес Асоциация Япония и Югоизточна Европа (БАЯЮИЕ) Кихачиро Нишиура.

Двамата подписаха споразумение за откриване, организиране и обезпечаване на информационен туристически център в японската столица.

Откриването и обезпечаването на информационния туристически център в Токио няма да породят финансови ангажименти за България. Разноските за всички предвидени дейности ще бъдат поети от БАЯЮИЕ, като Министерството на туризма поема ангажимента да предоставя актуални рекламни материали, които да бъдат разпространявани в туристическия център в японската столица.

С подписването на споразумението двете страни декларираха намерението си и за трайно партньорство и сътрудничество за реализация и изпълнение на различни дейности, свързани с туризма и популяризирането на България като туристическа дестинация в Япония.

През миналата година страната ни е била посетена от над 12 хил. японски граждани, което е ръст от около 7% в сравнение с 2013 г. В Япония се наблюдава засилен интерес към нашата страна, а съществуването на български туристически център в Токио ще подобри информационната обезпеченост, като очакванията са това да доведе и до ръст на посещенията.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.