Какви средновековни тайни крие Царевец?

тайни, Търново, Царевец

Нови туристически продукти за това лято подготви Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ за всички, които обичат Търново – интерактивни познавателни игри. Един необичаен и може би неочакван начин за популяризиране на туристическа дестинация.
Разработката използва принципите на компютърните игри, като действието е изнесено „на живо“ и има за цел да превърне стандартната обиколка на градските забележителности в запомнящо се приключение.

Придвижвайки се по маршрута на игрите, участниците се ориентират по мистериозни инструкции, преминават забавни изпитания и научават любопитни факти за обектите, които срещат по пътя си.

Целта на игрите е всички участници да стигнат до финала на маршрута, като междувременно опознаят дестинацията и усвоят интересна информация за нея по забавен и увлекателен начин. Игровата форма прави обиколката нестандартна и разнообразна, а информацията, обикновено предавана чрез екскурзоводска беседа, приятна и лесна за усвояване.

Игрите се разработват в специално подбрани теми и имат за цел да направят изживяването за гостите различно и уникално. Дори когато става въпрос за позната дестинация.

Първата от разработените игри ще стартира в уикенда 17-18 юни и предлага обиколка на Царевец, която ще даде цялата информация, съдържаща се в една екскурзоводска беседа, но пречупена през загадъчна средновековна история за съкровища, тайни, предателства и капани в сърцето на царския двор.

Водени от размислите и дедуктивните прозрения на Великия царски примикюр, играчите трябва да разгадаят различни загадки и да разкрият пазените в недрата на Царевец тайни.

СРЕДНОВЕКОВНИ КРИМИНАЛНИ ЗАГАДКИ: Тайната на 9-те ключа

Дата на провеждане: 17-18 юни

Място на провеждане: хълма Царевец

Билети и записвания: площад „Иван Асен I“ от 11:00 до 17:00

Следващата разработка – „Търновски легенди“, ще поведе играчите през места и улици, по които не минават туристическите маршрути, но носят автентичния дух на Търново. Историите, които ще бъдат разказани, са създали града такъв, какъвто е днес, и ще открият по някоя тайна дори за старите търновци.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.