Начало Made in BG Студенти пресъздадоха славянската митология в компютърна игра

Студенти пресъздадоха славянската митология в компютърна игра

от LittleBG
0 Коментар

Студенти по право, история, етнология и компютърна информатика от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ обединяват сили, за да „съживят“ културата и митологията на средновековна Източна Европа.

Тъй като екипът цели да твори в модерен формат „съживяването“ ще се случи под формата на компютърна игра Mythos в жанра ARPG (Action role-playing game) – екшън-ролева игра, която използва образи и персонажи от славянските митове и българския фолклор.

Всичко – от богове и самодиви до чудовища и змейове, намира своето място в наратива на играта. Самата история, в духа на родните повели, проследява приключенията на двама братя, които са изправени пред множество изпитания, за да предотвратят приближаващ апокалипсис.

митология

Играчите ще имат възможност да развият свои герой – изграден от собствените им избор и предпочитания. Той ще бъде изправен срещу загадъчен, тъмен враг. Въоръжени с различни предмети и заклинания, играчите ще могат да изследват жив и вълнуващ свят, гъмжащ от неразкрити тайни.

Студентите заедно с по-опитни специалисти в сферата създават проект Mythos. Всеки един работи в сферата на образованието си, с изключение на юриста, който е автор и мениджър на проекта. Обучаващите се в специалност „Информатика“ на Катедра „Компютърна информатика“ към Факултет по математика и информатика са ангажирани с програмирането на играта.

Печели пари през свободното време
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност