Уникален проект покорява НДК

НДК

НДК

Уникалният проект “Рисувани стихове в музика” ще покори за пет дни  Мраморно фоайе на Националния дворец на културата (НДК) в периода 20 -25 май 2015 г.

Събитието е част от XX „Салон на изкуствата” и представлява симбиоза на изкуствата – комбинация между цветове, тонове и думи, обединени в послание, включва утвърдени творци и млади таланти (Владимир Пенев – живопис; Васко Василев– колажи и Георги Мархолев – музика).

Спектакълът представя откриване на изложба на Владимир Пенев и Васко Василев, стихове от Любомир Левчев, Борис Христов, Константин Павлов, Пеньо Пенев и Христо Фотев в изпълнение на актьора Пламен Манасиев.

Ще има и авторски рецитал от поетите Тома Маркиов, Благовеста Пугьова, Стефан Икога и Иван Димитров. Ще бъдат представени и авторски песни по стихове на Любомир Левчев, Пеньо Пенев, Борис Христов и Георги Мархолев, както и диск с песни на Мархолев, илюстриран с картини на Владимир Пенев, озаглавен “The Fаll Of The Rain” (Падането на дъжда), част от едноименната му рок – опера. Специално за посетителите ще бъде прожектиран клип по песента му в съавторство със Стефан Корадов „Плаващ ресторант” по стихотворението на Борис Христов.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×