Весене – уникален метод срещу стрес

littlebg.com

БНТ
Никой не знае истинското му име. Викат му Дедемон. Той премахва стреса с един хилядолетен метод, наречен весене.

Човек с поразителна житейска история. Стаил е болката в душата си. Пуска я да надниква само вечер, когато остане сам. Тогава позволява на мъжкото да се потули и да си поплаче.

Сам… Иначе през деня се усмихва и помага. Веси хората, но така обесва страховете им, болките им връзва. Вдън земя ги прогонва, като буйна река ги отнася.

И не взема нито стотинка! Нито стотинка за това, което прави…

„Весенето е следстресова терапия – най-добрата. За едно кратка време променяш функциите на организма, докато при нормална стойка на човека, всичко работи, докато не обърнеш човек с главата надолу, всичко се променя. Това допринася за пречистване, защото стресът причинява натравяне на клетките. И в междуклетъчното пространство се получава отрова“, обяснява пред БНТ Дедемон какво представлява весенето.

Баба му го е научила да веси хората. „Това не е до дарба, това е до мисълта, че имаш желанието да помогнеш“, споделя той. Не закрива тайната на весенето, защото „млякото се покрива, за да не го изяде котето“.

Дедемон признава, че „в живота си след жените най-много обичам киселото мляко„. И докато прави весенето, казва, че го прави с удоволствие. И се надява, че след него ще има други, които ще се захванат с весене.
БНТ

БНТ
×