Четири български актриси очакват „Оскар”

YouTube

YouTube

Четири български актриси очакват „Оскар” за участието си в холивудския филм “The Paradise Suite” („Райската компания”). Лентата на режисьора Йоост ван Хинкел е избрана за официалното предложение на Холандия в категорията за чуждоезичен филм на американските филмови награди догодина, съобщава в. „Телеграф”.

Любопитното е, че в проекта участва младата актриса Анджела Недялкова, която е в главната роля и в последното българско предложение за „Оскар” – „Българска рапсодия” на Иван Ничев, по-късно преименуван на „Пътят към Коста дел Мересме”.

Освен звездата от „Източни пиеси” и „Аве” във филма блестят младите Силвия Петрова и Анна-Мария Николаева, а в ролята на майка на една от тях е съпругата на Иван Иванов Петя Силянова.

Филмът, който тръгва по холандските кина на 24 септември, разказва за шестима души, които откривайки се един друг, понякога само с един поглед повлияват необратимо на животите си. За младата и красива българка Женя (Анджела Недялкова) пътуването до Амстердам става точно обратното на това, на което се е надявала, и тя се оказва жертва на трафик на хора. В опит да я спаси се впуска африканецът Яя – опасна битка, в която той губи всичко, освен вярата си да обича.

Филмът вече е представен на няколко форума по света, включително и на Международния филмов фестивал в Торонто, Холандския филмов фестивал и „София Мийтингс” в България.

Номинациите във всички категории на „Оскар“-ите, включително за най-добър чуждоезичен филм, ще бъдат обявени на 14 януари. Самата церемония на наградите на Американската филмова академия ще се проведе на 28 феврури. От българска страна в опит да достигне до червения килим се впуска „Съдилището” на Стефан Командарев.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.