Американско издание за София: Едно от най-приятните места за живот

София
Американско издание за София: Едно от най-приятните места за живот.

Така популярното американско издание Huffington Post определя столицата на България. Медията смята София за едно от най-евтините и приятни места за живот сред 200 големи градове по целия свят.

„Преместването в далечен град често е мечта за много хора, но понякога цената за живот в чужбина е твърде солена и те продължават да стоят в родните си градчета. В тези градове обаче парите не представляват голяма грижа. Всички 11 от отдалечените места, които ще представим, са известни с това, че са сравнително евтини за живот според годишния доклад на Mърсър“, пише американското издание.

Анализът на консултантската фирма е  на базата на сравнение на ежедневните разходи за чуждестранни граждани в различните страни, включително наем, хранителни стоки и билети за кино.

„Тези градове са чудесен избор, за да се преместите да живеете в тях. Те ще разбият очакванията, но не и банковия ви акаунт“, пише още economic.bg.
София

От 11 дестинации София се класира на 11 място сред 200-те изследвани големи градове по света. Сред предимствата й се изтъква това, че пътуването със самолет, храненето в заведения и посещаването на различни забележителности са достъпни удоволствия.

От изданието посочват още, че въпреки че България не е толкова известна дестинация, си струва да бъде посетена.

На първите 5 места в класацията на Мърсър се нареждат френският град Лион, португалският Лисабон, Уелингтън в Нова Зеландия, Рига в Латвия и Прага, столицата на Чехия.

След тях се нареждат както следва канадският град Отава, чилийската столица Сантяго, промишленият виетнамски град Ханой и Белфаст в Ирландия.

Преди София на 10 място се нарежда африканският град, известен с богатата си култура, Кейптаун.
София
×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.