Начало Малка България Български изследователи: Научно несъстоятелно е да наричаме предците ни траки – това е обида

Български изследователи: Научно несъстоятелно е да наричаме предците ни траки – това е обида

от LittleBG
2 коментара

Български изследователи за кодовете в Омировата Илиада: Научно несъстоятелно е да наричаме предците ни траки – това е обида. Исторически коректно е да ги наричаме тиреи, тираси и арии, затова сме БОЛГАри.

Втората платформа на проекта Руническите надписи – тайната история, след като Ренета Джунова обяви оттеглянето си, е  Екипът 2 – Руните говорят. 

Начело е владетелката на 7 съвременни и древни езика Мила Салахи, а откритията  са ежедневни и все по-изненадващи. Изледователският екип в момента се състои от: Борислав Стамов, Мила Салахи, Стефан Ганев и Николай Иванов.

Научно несъстоятелно е да наричаме предците ни траки – това е обида

Мила, кои са последните открития на екипа?

Кодираните текстове в личните имена в „Илиада” на Омир, криптограми, които проследяват преселението на нашите предци, развитието на родовете, тяхното учение. Историята на ариите е жива. Успяхме да установим самоназванието  на нашите предци като нация -арии, тиреи, тираси, тирехи, но не и траки.

Траки несъстоятелно от научна гледна точка, защото  е дадено от данайците (ахейците), племена чужди на нас. Траки означава буквално нечисти, докато самоназванието им е противоположното – дадени от светлината (тиреи) и арии-пазители на дома.

Другото интересно е, че Омир ни разкрива откъде идват данаите, по-късно ахейци – Додон, Етиопия. Самият Херодот, приеман за „бащата” на историята,  потвърждава това. Скритият текст на Омир ни дава и една друга много важна подробност и тук ще го цитирам:

„Направи се Елеф  чрез брак, врекоха се и дадоха се абантите (адептите). И те изучиха Менес, той петият и от него тръгна клетвата’.

Научно несъстоятелно е да наричаме предците ни траки – това е обида

Кой е Менес?

Менес или Нармер е смятан за първият фараон на Египет, странно е, че в миналото този регион се е наричал Кима, Кими, Кема. Това е запазено до днес в коптския бох(г)арски диалект.  Този израз ни накара да потърсим артефакти, свързани с него и намерихме точното описание от Омир. Палета на Нармер, където ясно са показани отличителните знаци на нашите предци. Триглифът, който в идеен план е символът на триединството и врата към Бога, а като звукови стойности оти- баща, утроба. Не беше трудно да разберем, че става дума и за географска проекция.

Според пишман-учените нашите предци са били безписмени. Вие доказахте обратното – какви са аргументите?

Научно несъстоятелно е да наричаме предците ни траки – това е обида

Вече имаме отговор и на този въпрос, отново от криптограмите в Илиада и пак ще ги цитирам:

„Направи и врече тамирите. Мъжете-войни, дето разпръскваха небесната светлина без ръце(устно). От извора на вечната светлина даваха на войските. Сами са те, клонове нямат. Излизат сами, господари на себе си са. Царете пазят в техните ритми и Слънцето. Попаднаха в Лареса да разпръснат светлината без ръце (устно) и с танеца да кажат за великият Енел и Войните на Светлината , за чистите, учителите. Повеляваха се те сами.“

Този цитат ни подсети, че всъщност става дума за сегашните тумири или така наречените изпълнители на „мечкадарски” песни. Техните изпълнители почти в речитатив на фона на музика разказват истории по действителни случаи, традиция, която при данайците не съществува, но при нас допреди 40 години все още такива изпълнители можеха да се видят.

Пак от великия Омир разбираме, че това е начин да се запази паметта.

Какво друго разбирате от кодираните текстове?

Това е безкрайна тема, но най-важното е, че се потвърждава нашата позиция за държавно-административната традиция. Един управляващ  род начело с цар, забележете не кан и негови подкасти. Завладяването на територии чрез родство и даване на знание. Открихме истинското наименование на така наречената Дунавска писменост – кунеи. Самоназванието на нашите предци и описание на тези, които са изопачили нашата история. Това, че Троянската война въобще не е била за Троя, а за едно сакрално място в България, но е рано да се оповести.

*Материалът е на Патриция КИРИЛОВА.

Научно несъстоятелно е да наричаме предците ни траки – това е обида

Прочетете още:

Българите – по-стари от всички други народи в Европа?
5 причини, поради които България е най-добре пазената тайна на Европа
Каква неподозирана тайна крият Родопите?
Българин разкри тайната на Хеопсовата пирамида

2 коментара
0

Подобни публикации

2 коментара

Танев 06/05/2017 - 11:57

Залитане изключително към Тракийското. Траки, това е обобщено наименование на племената и народите, населявали Балканите, още от няколок хилядолетия, предполагаемо от 9-то хилядолетие преди Христа. Траките са родствени със Скитите. Някога, преди 14 хиляди години, Траки и Скити са обитавали територията, заключена между днешна Полша и Сибир, от Северния полюс до Черно море. След 9-то хилядолетие става движение на различните племена от този народ. Траките а овладели Черноморското крайбрежие и Балканите, Скитите -една част са останали в старата територия, друга част са заселили Северна и Средна Азия. Към тази част са и Българите, които от през 1 хилядолетие до Христа, започват своето връщане в Европа. Езиците на Траки и Скити са родствени, корените им са едни и същи. Тази споеност между Траки и Скити, п-късно ще бъде наречено Славянство. В момента, не само авторката проявява националистичен Български дух, но и Русите, на свой ред търсят своя древен произход не в Славянството, а в Скитската история. Бедата е в това, че Българската и Руската древна истории са приплетени, ще дойде време на голям спор между Руси и Българи. Само приемането Скитите и Траките като един народ в най-древната история, ще се възприеме като наши общи прадеди и ще спре съперничеството в древната ни история.

Reply
Венелин 14/05/2017 - 00:50

Отдавна не бях чел толкова неграмотно написан текст. Специалисти по една камара древни езици, които не владеят съвремения говорим български, се опитват да ни убедят, че единствено те могат да извадят от древните писания скритата истина.

Reply

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност