Начало Българи юнаци Българин разкри тайната на Хеопсовата пирамида

Българин разкри тайната на Хеопсовата пирамида

от LittleBG
0 Коментар

Карловският изследовател на Хеопсовата пирамида Иван Иванов успя да открие мерната единица, която е в основата на строителния план на Хеопсовата пирамида.

И пръв изнамери, че тя е свързана с числото 3.14, кодирано във всички размери на съоръжението. Според него нивото на знанията, заложени в пирамидата, не съвпада, дори противоречи с историческия момент, в който тя е строена. В хода на своите проучвания карловският изследовател  засякъл тайна камера в пирамидата край Гиза, която учените разкриха чрез томографско изследване наскоро.

Иван Иванов съобщи за разкритието си на тайна кухина в Голямата пирамида преди броени дни, след като екип от световни учени оповести за наличието на две тайни камери в съоръжението край Гиза. Според учените това е първото подобно откритие в структурата на монумента от XIX век насам.

Хеопсовата пирамида

30-метровото празно пространство, намиращо се дълбоко в пирамидата, е разположено над Голямата галерия на монумента и има подобно напречно сечение. Предназначението на камерата е неясно и все още не е известно дали е построена с някаква функционална цел. Учените са направили откритието, използвайки образна диагностика с космически лъчи, известна като мюон томография, записвайки поведението на субатомни частици, наречени мюони. Те проникват в скалата, подобно на рентгеновите лъчи, само че много по-дълбоко. Аз разгадах наличието на такава кухина благодарение на теоремите, с които разчетох строителния план на най-величествения и загадъчен паметник, построен на Земята, твърди изследователят от Карлово.

Иванов е роден в града на Левски, той е професионален фотограф, работил е в ДСО „Металхим“, обединяващо над 20 предприятия от военнопромишления комплекс у нас,  и във Военния клуб. Интересът му към тайните на Древния Египет е от 30 години. По-късно, когато навлязъл сериозно в темата за Хеопсовата пирамида, водил дълга кореспонденция с посланиците на Египет у нас и с един от министрите на културата.  Като неопровержимо свое постижение той смята откриването на мерната единица, която е използвана при строежа на Голяма пирамида. Тя е в резултат на огромна математическа работа, съчетана и със задълбочено познаване на историята на древността. Никой не може да докаже тезата, че първоизточникът на пирамидите е в Египет, твърди Иванов. Такива архитектурни конструкции има и в Япония, Перу, Китай, Мексико. Неотдавна 72-годишният фотограф разкри пред „Марица“, че според неговите изчисления и Голямата пирамида в Долината на царете в Египет, и тракийската гробница Голямата Косматка у нас са изградени на базата на една и съща мерна единица, а  числото 3.14 е закодирано в техните размери.

Проучвам Хеопсовата пирамида вече близо 30 години, а след откритията на доц. Георги Китов в Долината на тракийските царе изучавам и Голямата Косматка. В строителния план и на двете съоръжения е използвана една и съща мерна единица. Тя е извлечена от пропорциите на Земята и е абсолютно точна. Идентична е с метъра, който днес е основна мерна единица, разказва откривателят. Възниква въпросът откъде древните траки са получили тези знания, след като има голям интервал от време в строителството на двата обекта, а географски те се намират далече един от друг. Въпреки това има впечатляващи съвпадения – много точната обработка при напасването на блоковете помежду им, както и боравенето с голям каменен блок, който представлява гробна камера – заемка от времето на пирамидите в Гиза. Иван Иванов смята, че е малко вероятно Голямата Косматка да е дело на древните траки. Освен това откритите в нея ювелирно изработени златни предмети не съвпадат с времето на строежа на това уникално съоръжение. Най-вероятно траките са попаднали на този обект и са го използвали вторично като гробница.

Това са само част от откритията, до които карловският изследовател е достигнал. Той прецизно документира всички теореми, сложни изчисления, изводи за тайните знания, кодирани в строежа на Голямата пирамида и Голяма Косматка. Освен че ще покаже своите изчисления и чертежи в изложба, той е готов и да опише стъпка по стъпка откритията си в книга.

Иван Иванов вече  предложи гробницата на Севт III да влезе като самостоятелен обект в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. А пред Националната галерия „Квадрат 500″ да бъде изградено монументално-декоративно съоръжение, представляващо пирамидона на Голямата пирамида на фараона Хеопс. След това върху  четирите стени да бъдат изсечени знанията, закодирани в пирамидата, до които той е достигнал.

Източник: bgvoice

0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност