България обича българските народни танци

община Велико Търново

община Велико Търново

Кметът на Община Велико търново Даниел Панов се включи в инициативата на Фондация „Българе“ „Аз харесвам българските танци“.

Въпреки горещото време, кметът поведе многолюдно и пъстро хоро, в което се включиха всички фолклорни ансамбли и формации от Старата столица, както и много граждани и гости на града.

„Българският фолклор е част от уникалното богатство на българската история и култура. Трябва да го пазим, да учим децата на него и да го предаваме с любов от поколение на поколение,“ каза Даниел Панов.

„Аз харесвам българските танци“ е световна инициатива на Фондация „Българе“, чиято идея е на 24 май- Денят на българската просвета и култура и славянската писменост всички българи по света да излязат на улиците и площадите, да се хванат на хорото и да покажат на света красотата и очарованието на българския фолклор.

В инициатива се включиха още много други български градове, както и българи, живеещи в чужбина.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.